Rotaryclub 's-Gravenhage-Oost

Goedemorgen Rotarian

Sintvoorieder1 – Handen uit de mouwen! - (5)

foto.jpg

Op donderdagavond 15 november verzamelden Karin, dochter Guusje, Matthijs, Willemijn, Thea, Angela, Henk, Anneke, Willem, Zinnia, Kees en Ineke zich aan de Pegasusstraat 7 om cadeautjes in te pakken voor kinderen die anders weinig te vieren zouden hebben bij het Sinterklaasfeest. Gezamenlijk met een vertegenwoordiging van Rotaryclub Ypenburg en Rotaract werkten we iets meer dan twee uren aan het inpakken van naar schatting vijfhonderd cadeautjes. De rondleiding vooraf gaf een goede indruk van de organisatie die volledig door vrijwillegers wordt geleid. Onvoorstelbaar hoeveel kleine geschenken gratis beschikbaar worden gesteld voor dit goede doel en we kregen dan ook zeker niet de hele voorraaad ingepakt. Maar het was wel gezellig, erg leuk om te doen en het gaf een goed gevoel om hieraan een bescheiden bijdrage te kunnen leveren. Dank aan Kees voor bijgaande foto's!

bekijk foto's…

Bezoek aan RC Kleve - (9)

foto.jpg

Gemütliche Atmosphäre, Rotarische Freundschaft, interessantes Programm, gutes Essen. Daarmee kun je ons bezoek aan zusterclub Kleef samenvatten. We waren al vroeg op de luchthaven Weeze, waar een groot gezelschap onze kleine vertegenwoordiging zondag 10 juni uit Den Haag opving. Na het ontbijt een toelichting op hun activiteiten (o.a. zes jaarkinderen bij de Kleefse club dit jaar uit Ecuador, Venezuela, Mexico en Taiwan!) volgde een uurtje later de lunch. Paul Lohmann heeft de Klevenaren uitgenodigd om deel te nemen aan onze excursie naar Bottrop op 21 en 22 september aanstaande. De voorzitter van de Rotaryclub Kleef is ook directeur van de luchthaven Weeze en kon ons dus een uitgebreide kijk achter de schermen bieden. Grootste klant is Ryanair, die elk half uur naar een verleidelijke bestemming vliegt in het zuiden van Europa. Weeze is de omgevormde RAF-luchtbasis Lahrbruch. Ook dat verleden kregen we te zien in het RAF-museum ter plekke. Het aspergediner met een kleinere groep Duitse Rotarians was een mooie afsluiting van de dag. Ter illustratie wat foto’s.

bekijk foto's…

NL Doet ! van zaterdag 10 maart 2018 - (32)

foto.jpg

Opnieuw was Rotaryclub 's-Gravenhage-Oost actief tijdens NL Doet! Met een vertegenwoordiging van 17 mensen in totaal deden we diverse klussen op het landgoed Ockenburgh en genoten we van het teamwork. Dat leverde een gratis work-out op met de mogelijkheid op één dat ruim 4.000 kcal te verbranden. De voldoening was groot, evenals de waardering van Petra Brekelmans en enkele van haar vaste vrijwilligers. We nemen ons voor op de vijfde dinsdag van mei of juli in de Kas (Brasserie Ock) achter de villa te gaan eten en ons werk nog eens te bewonderen.

Als dank ontvingen we het volgende bericht:

 

Beste vrijwilligers die op Buitenplaats Ockenburgh hielpen tijdens NL Doet op 9 en 10 maart,

Er is ongelofelijk veel gebeurd in 2 dagen dankzij jullie inzet.

Moestuin kaders gemaakt om de plantbedden, schelpenpaden zijn aangelegd, tuinmuur is geschilderd, zand is weggegraven langs de tuinmuur, fruitbomen zijn geplant, de binnentuin van de villa is volledig opgeruimd en de klinkers zijn netjes op pallets gestapeld. Het grasveld en de rand daaromheen zijn helemaal van onkruid ontdaan en netjes gemaakt. De houtrillen (takken-stapels) langs de parkeerplaats achter de villa zijn onder handen genomen en ook dat ziet er weer veel beter uit. In de vleugel van de villa is veel bouwpuin verwijderd en gestofzuigd, daarna zijn de vloeren grotendeels geëgaliseerd, een wc unit is geplaatst en een trapportaal is gemaakt. Ook de 'food & beverage' afdeling werkte geweldig.

Dankzij de hulp, inschrijvingsmogelijkheden en financiële steun van het Oranje Fonds, onze sponsoren die ons korting en materialen gaven: Sligro Kerketuinen, Bouwmaat Kerketuinen, Pontmeyer voor hun prachtige aanbieding en natuurlijk de voorbereidingen van deze dag door onze eigen vrijwilligers waren deze dagen weer een enorm succes van: SAMEN iets doen in de buurt! Samen de verantwoordelijkheid nemen voor het behoud van deze prachtige plek. Dat is waar we het voor doen.

Dank jullie wel en hopelijk tot volgend jaar !

Met vriendelijke groet,

Arie Mos

Secretaris en Coördinator vrijwilligers

Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh

bekijk foto's…

Archief fotoalbum