Rotaryclub 's-Gravenhage-Oost

Goedemorgen Rotarian

overdracht Rotar - (3)

foto.jpg

Op woensdag 6 december 2017 zijn Loes, Ingrid, Kees en Ineke Herweijer naar het trainingscentrum van de KNGF Geleidhonden geweest omdat Rotar wordt toegewezen als buddyhond voor een geuniformeerde dame met een posttraumatische stressstoornis. Twee personen die Rotar hebben opgeleid hebben twee uur over het hele proces van zijn opvoeding gesproken, inclusief zijn vorderingen en algemene belangwekkende zaken over buddyhonden. Tevens werd een demonstratie gegeven, dit filmpje is nu te zien op de website. Duidelijk werd gemaakt hoe dankbaar men is voor de bijdrage van onze Rotary club. Onze aanwezige leden waren onder de indruk van de kwaliteit van de opleiding. Met dank aan Ineke voor deze terugkoppeling!

bekijk foto's…

Bezoek Rotaryclub Kleve en Rotaryclub Provins - (19)

foto.jpg

Het weer kon niet mooier op deze zaterdag 8 april 2017. En dat was maar goed ook, want er stond veel op het programma dat met slechter weer veel minder leuk zou zijn. De bus met onze zusterclub uit Kleef en hun zusterclub uit Provins arriveerde zoals altijd te laat bij de jenever en likeurstokerij Van Kleef, maar door de snel doorkomende glaasjes met doorzichtig spul was dat leed snel geleden. De door Van Kleef in de achtertuin gerookte makreel smaakte goed daarbij. Daarna met de Ooievaart in twee boten de stad door, met een Franstalige en Duitstalige gids. Veel nieuws over de stad gehoord, onderwijl aten we de meegebrachte lunchpakketten op. Vervolgens werden we zeer gastvrij ontvangen bij Ed en Marijke Pelger in hun penthouse dat over driekwart van Den Haag uitkijkt. Ook hier konden we genieten op hun dakterras van het prachtige weer. De dag werd afgesloten met een buffet in strandpaviljoen La Cantina, aan het Zuiderstrand, wat later begonnen vanwege de bus-chauffeur die het adres niet kon vinden en vervolgens weigerde de Houtruststraat in te rijden omdat die te smal zou zijn. Enfin, lopen doet een mens goed. Ook hier was het leed weer snel geleden. Veel gepraat de hele dag, leuk om de Rotarische Freunde uit Kleve weer te spreken en de amis Rotariens uit Provins te ontmoeten. Roestig Duits en Frans kon weer geoefend worden. Margreet sloeg de spijker op de kop in haar toespraak die de vriendschappelijke liefde als onderwerp had. Na de mooiste zonsondergang op het strand van dit jaar te hebben gezien, vertrok de bus weer, ongetwijfeld te laat aankomend in Kleef.

bekijk foto's…

Paul Harris Fellow voor Jaap de Zwaan - (5)

foto.jpg

Op dinsdag 17 januari 2017 verraste voorzitter Margreet Klokke onze oud-voorzitter Jaap met de toekenning van de Paul Harris Fellowship Award die gouverneur Wim Goedendorp ter beschikking had gesteld omdat onze club meer doosjes tulpen tegen Polio had gekocht dan wij leden hebben.

De belangrijkste reden voor de voordracht van Jaap is zijn ongekende inzet voor de club sinds 2012. Vanaf dat jaar maakt Jaap ook deel uit van het bestuur, naast zijn werk in de Inter Country Committee Nederland-Rusland, de programmacommissie en de commissie Internationale zaken.

In het Rotaryjaar 2012/2013 was Jaap inkomend voorzitter en hij werd in 2013/2014 voorzitter om vervolgens in 2014/2015 oud-voorzitter te zijn. In 2015/2016 werd Jaap echter opnieuw oud-voorzitter omdat Huub Sprangers aanbleef als voorzitter. Toen Huub vervolgens in september 2015 de club verliet, werd Jaap opnieuw voorzitter en nu is hij in 2016/2017 voor de derde maal oud-voorzitter. Dit alles speelde in een periode dat Jaap's echtgenote Lucie werd bedreigd door een levensgevaarlijke ziekte en voor talloze (stamcel)behandelingen naar ziekenhuizen moest. Het bestuur was het er dan ook onmiddellijk unaniem over eens dat een eventuele aan onze club toegekende PHF aan Jaap zou worden uitgereikt.

Jaap was volledig verrast met deze eer en hij dankte Margreet en de club met het volgende bericht: "Mag ik via jou en het Bestuur, de Club nog eens danken voor het mooie eerbetoon inzake de Paul Harris Fellowship? Een grote verrassing die zeer wordt gewaardeerd.Laten we voortgaan de Club verder te ontwikkelen met inachtneming van de mooie doelen die Paul Harris voor ogen stonden.Daar beleven we trouwens ook zelf veel genoegen aan."

Het is je van harte gegund Jaap!

bekijk foto's…

Archief fotoalbum